(iFinnmark)

Jeg vil med dette uttrykke min misnøye med Finnmarkens dekning av arrangementer i Vardø.

Blues i vintermørket gikk av stabelen 8. til 12. november. Det ble avholdt til sammen 12 konserter, både av lokale aktører og av landskjente artister.

Sjøl var jeg prosjektleder for konserten «Nightwish», som også var åpningskonserten i blues-uka. Jeg sendte presseomtalen for denne konserten til Finnmarken og fikk tilbakemelding om at dette lød interessant, de hadde lagd en notis på dette og skulle se på mulighetene for å komme til Vardø.

Dette skjedde aldri.

Konserten hadde for øvrig medvirkende sangere og musikere fra Vardø, Vadsø, Hammerfest og Alta.

Finnmarken var i Vardø i forbindelse med offisiell mottakelse av den nye redningsskøyta. Samme formiddag var det blueskonsert for skoleungdommer i kultursalen og Nightwish-konsert om kvelden. Ikke noen av disse konsertene ble gjenstand for besøk av Finnmarken, ei heller andre konserter denne uken.

Jeg skal vokte meg for å liste opp andre arrangementer i området som får oppmerksomhet. Det er ikke det dette dreier seg om. Finnmarken må skjerpe seg betraktelig for å kunne kalle seg en avis for hele fylket, og ikke bare for deler av fylket.

Blues i Vintermørket tar for seg et stort spekter av kultur; kunst, mat, musikk og arrangementer for barn og ungdom. Dette er en bred kulturfestival. Intervjuet av Bjørn Bredesen og styrets 26-årige engasjement og deltakelse i denne festivalen var helt på sin plass. De har gjort en fabelaktig innsats. Men dette var også alt.

Hvorfor er Vardø kommet i «kulturskyggen» og hvordan kan vi komme ut av dette?

Det kan nevnes at Vardø Damekor uken før hadde en flott oppføring av Jahn Teigens sang og musikk. Dette ble heller ikke viet oppmerksomhet fra Finnmarken.

I disse tider er det viktig at kulturen blir viet den oppmerksomhet den fortjener. Det er dette som er limet i samfunnet og skaper bolyst og trivsel.